Bag selv verdens bedste brød

I de fleste hjem elsker man duften af hjemmebagt brød, og alle i familien skal nok tage fra af dit hjemmebagte brød, og hvis du varierer opskrifterne og eksperimenterer, indtil du finder opskrifter på verdens bedste brød, så vil du blive elsket og værdsat af hele i familien. Man bør også lade naboen og gæsterne få en smagsprøve på dine bage egenskaber, når man nu er i gang, så man derved optjener point i nabolaget, og det har jo noget med image og renommé at gøre. Bagning kan være en god form for afstresning, det kan endda blive en rolig hobby, der både kan give indre ro i sjælen samt et økonomisk tilskud til husholdningsøkonomien, da man kan spare en del ved at bage selv. Hjemmebagning kan sammen med madlavningen give et uvurderligt sammenhold i familien, som man ikke ser andre steder. Madlavning er nemlig mere traditionel, så den bemærkes ikke så meget i hverdagen, da madlavning for mange er en triviel og ensformig opgave. Bagning kan derimod bringe dit indre talent frem, og man kan opnå øget livsglæde både overfor sig selv og andre.

Alle kan lave verdens bedste brød

Hvis man tror, at kun specialister med uddannelse og adgang til specielle ovne kan bage verdens bedste brød, så må man tro om igen. Alle kan faktisk hurtigt lære at fremstille verdens bedste brød i en ganske almindelig ovn endda ud fra ganske almindelige ingredienser. Det gælder blot om at kende til opskrifterne og fremgangsmetoden, så man opnår erfaring i at lave brød, der jo kan laves i mange varianter og udformninger. Et simpelt franskbrød kan i dag laves på utallige måder, idet man kan købe forskellige slags mel, der er malet i forskellige finhedsgrader. Det sundeste er at anvende fuldkornsblandinger med mange kostfibre, men det er ikke sværere end at lave et almindeligt franskbrød. Man kan se forskellige slags brød i magasinet Madogbolig.dk, der frit kan læses på nettet. Her kan man også finde spændende opskrifter samt inspiration og vejledninger til at fremstille verdens bedste brød.

Forskellige typer af brød

Brød består jo primært af mel og vand, der bages i en varm ovn, men efterhånden findes der mange nye ingredienser samt forskellige typer mel, således man kan bage mange typer brød. Man kan i dag lave blandt andet:

  • Franskbrød
  • Rundstykker
  • Boller
  • Grovbrød
  • Rugbrød
  • Knækbrød
  • Scones
  • Pizza
  • Ciabatta
  • Pitabrød

En dej består normalt af mel, vand og gær, der får dejen til at hæve, hvorefter brødet bliver mere luftigt og indbydende. Det er meget vigtigt, man kun tilsætter den rette mængde gær, og temperaturen må endelig ikke være høj og helst ikke over 38 grader. Hvis man tilsætter for lidt gær, så hæver dejen ikke nok, og hvis man tilsætter for meget gær, så kommer der en grim eftersmag, og dejen vil endda blive porøs og uelastisk. Man bør også huske på, at brød normalt bør hæve i 1-1½ time og efterhæve lige så længe. I stedte for gær kan man også anvende hævemidlerne natron, hjortetakssalt eller bagepulver.