Dødsfald – hvad gør du?


Det Spirituelle Hjem / fredag, juni 14th, 2019

Døden er en lige så naturlig del af livet som fødslen, men den kan være tung at håndtere, fordi døden selvsagt er forbundet med en sorg, der tynger din krop og dit hjerte. Når der opstår død i din nærhed, hvad skal du så gøre? Det kan virke uoverskueligt at være tynget af sorg samtidig med også at skulle arrangere en begravelse eller en bisættelse. Det er der heldigvis gode og professionelle råd for.

En bedemand kan hjælpe

Det første, som du gør, når døden indtræffer i din nærhed, er at tage kontakt til en bedemand. Det kan eksempelvis være en bedemand på Amager. Ved dødsfald er sorgen ofte altoverskyggende for de pårørende, men der er desværre også ofte en masse praktiske foranstaltninger, der skal foretages. En ceremoni skal planlægges.

Den afdøde har måske ytret ønsker om, hvordan begravelsen/bisættelsen skal være. Om han/hun gerne vil have et gravsted, vil brændes eller måske placeres i de ukendtes grav. Hvordan skal ceremonien være, hvilke blomster ønskes, og hvilke salmer skal synges? 

Alt det kan din bedemand hjælpe med, og du kan fokusere på at sørge.  

Hvad er en god afsked?

Sorgen er en vigtig del af en persons helingsproces. Denne helingsproces starter ofte med en begravelse eller en bisættelse. Vi taler ofte om at komme videre, hvilket tager afsæt i den rigtige afslutning. Tiden fra dødsfald til begravelse eller bisættelse føles ofte tung og sløret, fordi afslutningen endnu ikke har indtruffet. Afslutningen er den gode afsked til et menneske, som du har holdt så meget af.

En god afsked vil ofte tage udgangspunkt i den afdødes ønsker for egen begravelse eller bisættelse. Kender du ikke disse ønsker, er det vigtigt, at du selv i samarbejde med din bedemand, får skabt de rette rammer for begravelsen/bisættelsen.

Den gode afsked er en afsked, som du en dag kan se tilbage på med smil i øjnene. Det er en afsked, hvor du ved, at der er tænkt over detaljerne med udgangspunkt i egne eller afdødes ønsker. Det er en afsked, hvor sorgen og det smukke i døden kan få lov til at stå frem ved begravelsen og ikke manglen på blomster, ukendte salmer eller manglende stillingtagen.

En bedemand kan hjælpe dig med at få den bedste afsked med den afdøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *