Støt din pitch med visuelle detaljer for at bevare folks opmærksomhed


Spirit of Life / tirsdag, januar 10th, 2017

Du har formentlig prøvet at sidde til et oplæg eller flere, hvor du har været ved at kede dig selv ihjel? Det er faktisk en enormt svær disciplin at mestre, hvis man ønsker at bevare folks opmærksomhed igennem hele oplægget. Bliver oplægget for uinteressant, vil mange nemlig have tendens til at falde fra og bevæge sig ind i deres egen lille tankeverden fjernt fra oplæggets forfatning.

Gode råd til den perfekte pitch

Vi kan ikke alle sammen gøre det, så godt som Apples tidligere CEO, Steve Jobs, der virkelig forstod sig på at tryllebinde folk under sine oplæg og præsentationer af nye produkter. Det har formentlig krævet mange timers øvelse bare at huske hele oplægget, dertil kommer måden at fortælle det på og agere under oplægget. En god ting at gøre først og fremmest, når man skal holde et oplæg for nogen, er altså at øve sig på det igen og igen, indtil den sidder lige i skabet. Dernæst er kunsten, ikke at få det til at lyde indøvet, men således at det kommer naturligt. Det er svært og det kræver øvelse, men det vil helt sikkert betale sig, hvis man gør et forsøg.

Et andet godt råd er at bruge visuelle detaljer i sit oplæg, således at publikum har noget at kigge på, imens man taler. Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i nogle opslagstavler til kontoret, når i skal holde oplægge eller pitche en ny idé for hinanden eller eksterne virksomheder. En opslagstavle giver dig mulighed for at medbringe noget visuelt til dit oplæg. Det kan både hjælpe dig med at bevare folks opmærksomhed, men det kan også gøre det lettere at forklare et koncept.

De bedste opslagstavler finder du her

Lyreco har flere forskellige opslagstavler og displays, der kan bruges i forbindelse med et oplæg. Typen afhænger selvfølgelig af publikummets størrelse – jo flere mennesker, des større opslagstavle. Du kan købe dem direkte gennem Lyrecos hjemmeside, hvor du også kan finde mange andre nyttige kontorartikler.