Det kan godt betale sig at tage 10. klasse


Generelt / torsdag, marts 23rd, 2017

Der ligger et stort pres på de unge fra regeringen og samfundet, der ønsker at få dem hurtigst muligst igennem uddannelsessystemet, så de kan komme ud på arbejdsmarkedet og bidrage til den danske økonomi. Men vi er alle sammen forskellige, og for nogle giver det altså bare ikke mening at skynde sig igennem uddannelsessystemet af flere forskellige årsager. I det tilfælde kan det godt betale sig at tage 10. klasse med, så kan bliver bedre klædt på til sit videre uddannelsesforløb.

Tag 10. klasse på Hotel- og restaurantskolen

Hvis du gerne vil dygtiggøre dig mere eller ikke helt ved, hvad du gerne vil videreuddanne dig som, så kan du tage en 10. klasses uddannelse på Hotel- og restaurantskolen. Der findes tre forskellige typer 10. klasses profiler for henholdsvis den praktiske, kreative og boglige:

  • EUD10 er for den praktiske, der gerne vil dygtiggøre sig i nogle af folkeskolens afgangsfag, men samtidig har lyst til at arbejde mere praktisk. Det praktiske arbejde vil primært foregå i køkkenet.
  • GYM10 er for den boglige, der gerne vil klæde sig på til sin videreuddannelse og blive mere klar til en gymnasial uddannelse.
  • EUX10 er for den kreative. Det er et forløb, der giver en god overgang fra folkeskolen til en erhvervsuddannelse, hvor der er fokus på gymnasiale fag.

Det praktiske aspekt

Alle 10. klasses forløbene er et år, og uddannelserne giver alle adgang til de samme ungdomsuddannelser som en helt almindelig 10. klasse gør. Foruden undervisning og praktiske forløb indeholder skoleåret også en studietur, der vil variere fra år til år.

Undervisningen på forløbet foregår primært på skolen, men der er også mulighed for at komme ud på erhvervsskoler, der er en del af den obligatoriske brobygning.

Du kan læse mere om uddannelserne her, hvis du er interesseret i at tage en 10. klasse, når du har afsluttet folkeskolen.