Skab balance i din privatøkonomi – med det rette lån


Spirit tænketank / onsdag, september 19th, 2018

Står det knebent til med finanserne, kan det give dig mange grå hår og en masse spekulationer. For selvom vi ikke alle er vilde med at indrømme det, så har penge faktisk stor betydning for, at vi kan leve et lykkeligt liv – uden alt for mange bekymringer.

Kan du lige nøjagtig få det til at løbe rundt hver måned – hvis der vel at mærke ikke dukker nogen uforudsete udgifter op? Eller kæmper du en kamp for ikke at overtrække på dit kort før sidst på måneden? Så kan du have gavn af at tage et kig på en stor låneguide. Her kan du danne dig et overblik over de mange forskellige lånetyper på markedet, og hvad de hver især indebærer.

Kært barn har mange navne

Banklån, kviklån, forbrugslån, mikrolån – det kan være noget af en jungle at finde rundt i, hvis du gerne vil optage et lån for at få lidt mere luft i din økonomi. For hvad skal du vælge? Og hvilken lånetype er den smarteste i dit tilfælde?

Det er en individuel sag, hvad der giver bedst mening i dit tilfælde. Det afhænger ikke bare af, hvor mange penge du gerne vil låne, men også af, hvor hurtigt du skal bruge pengene, og hvor hurtigt du har tænkt dig at betale de lånte penge tilbage igen.

Kender du en gut, som interesserer sig for penge, aktier og renter, er det guld værd at forhøre dig hos ham, og ellers er der masser af information at finde via en Google-søgning. Men pas på ikke at sælge dig selv for billigt – nogle lånetyper har en meget høj rente, og det kan komme til at koste dig dyrt i sidste ende.

Lån penge selvom du er i RKI

Er du registreret i RKI, kan det virke håbløst at få fingrene i et lån. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Der findes nemlig nogle udbydere, som gerne låner penge ud til dig – ligegyldigt om du er registreret som dårlig betaler eller ej. Her skal du dog være ekstra opmærksom på, hvor høj en rente du forpligter dig til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *