Planlæg en smuk afsked


Spirituelle rejser / tirsdag, september 25th, 2018

For mennesker hele jorden rundt er døden lige så naturlig som fødslen, selv om døden kan opleves som meget sværere at tumle med.

Når vi mennesker bliver konfronteret med døden af en nærtstående, sørger vi nemlig. Dette kan indebære alt fra tristhed til tab af mening, hvilket er helt naturligt, da sorg er menneskets evolutionært udviklede måde at takle tab på.

En traditionel måde at tage afsked med den afdøde er i Danmark ved et ritual i kirken. Vi vil i denne artikel se nærmere på, hvilke muligheder man har som pårørende for at planlægge en begravelse.

Begravelse eller bisættelse

For mange pårørende er planlægningen af deres kæres begravelse en dejlig måde at tage afsked med den afdøde. Denne proces med at planlægge kan nemlig være meningsfuld midt i alt det svære, hvilket ofte er takket være en dygtig bedemand.

Når du kommer til en bedemand i forbindelse med et dødsfald, er den første store beslutning, om den afdøde skal begraves eller bisættes.

Begravelse og bisættelse er begge højtideligheder, der kan gå under betegnelsen ’begravelse’. Men der er stor forskel på de to afskedsformer, og i de fleste tilfælde er der tale om en bisættelse. Hvilken af de to du og din familie vælger, afhænger af, om I ønsker en kistebegravelse eller en urnebegravelse.

Din bedemand kan hjælpe

Er du i tvivl om, hvorvidt afdøde skal begraves eller brændes, kan du altid drøfte muligheder med din bedemand. Ofte vil der i testamentet også kunne fremgå ønsker eller krav fra den afdøde, hvilket kan være en støtte for de efterladte at rette sig efter.

Din bedemand hjælper dog gerne i alle henseender af begravelsen. Dette kan også dreje sig om, hvilke salmer der skal synges i kirken eller typen af blomster og pynt. Det kan også være, at du og din familie ønsker hjælp med planlægning af diverse bespisning efter begravelsen.

En god bedemand er derfor altid din garanti for, at alle disse elementer på den hårde dag, går gnidningsfrit og rigtigt for sig. På denne måde skaber du rum for det, der er allervigtigst, nemlig sorgen og en smuk afsked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *