Lækkert kattemad sikrer at din kat kan føle The Spirit of Life


Spirit tænketank / mandag, december 1st, 2014

Gode råd om kattemad og andre strøtanker!

Når man får kat, er det altid rart med lidt gode råd om kattemad, pleje og så videre. Faktisk kan det også være ganske rart, selv hvis man har haft kat i længere tid. Så derfor vil jeg gerne dele mine erfaringer med dig – så må du selv se, om det er noget du kan bruge til noget konstruktivt. Men, det håber jeg da!

Gode råd

  • Den daglige fodermængde for din kat bør fordeles på mindst to måltider. Det er det mest optimale for din kat. Har den behov for mere eller mindre, kan du selvfølgelig blot regulere det.
  • Dette ved du nok: katten skal ALTID have adgang til frisk, rent vand.
  • Undgå at give din kat madrester. For disse rester indeholder normalt for meget salt og fedt for en kat. Derfor bør du lade være, da det kan medføre overvægt og andre sundhedsrelaterede problemer.
  • Hold øje med din kats fysiske tilstand og generelle velbefindende. Kontakt derfor dyrlægen, hvis du fornemmer, at noget skal ændres i kattens kost eller andet.
  • Sørg endelig for at veje din kat regelmæssigt, og juster den daglige fodermængde, hvis katten taber sig eller tager på. Det er ikke altid til at se, om den har haft et pludseligt vægttab – så lad det være en vane en gang i ugen.
  • Til det punkt skal dyrlægen selvfølgelig kontaktes. Dette skal også gøres hvis den kaster op, har diarré eller afføringsproblemer. Samme gælder, hvis den ikke vil indtage føde.

Kattemad – om tørfoder eller vådfoder?

Det kan være svært at se, hvad der er bedst for din kat. Tørfoder er generelt en mere økonomisk løsning, hvortil den samtidig er god for kattens tænder. Bliver det dog for kedeligt for din kat, kan du vælge at supplere med vådfoder. Det vil den som oftest sætte stor pris på. Vådfoderprodukternes høje vandindhold medvirker også til at understøtte katens urinvejsfunktion. Derfor er der fordele ved begge slags kost – så det vil være optimalt at give en blanding. Vælger du dog udelukkende tørfoder, skal du sørge for nem adgang til rigelige mængder frisk vand.

Du kan finde god kattemad til en god pris hos Olivers.

Billede: Risager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *