Sikker stil og selvtillid trods sygdommen alopecia totalis


Spirit of Life / mandag, november 28th, 2016

Vi kan alle rammes af forskellige sygdomme og tragedier gennem livet, og visse af dem er svære at komme over og ligger dybt begravet i os og påvirker vores dagligdag i høj grad. Ikke mange kender til den relativt ukendte sygdom alopecia totalis, der alligevel rammer omkring 2 % af befolkningen. Alopecia totalis er den medicinske betegnelse for totalt skaldethed, men man kan også være skaldet i mindre omfang såsom:

  • Alopecia areata (Pletvist hårtab overalt på kroppen).
  • Alopecia universalis (Totalt hårtab på hele kroppen og hovedet).

Når hårene på kroppen ikke længere kan gro, så kan man enten leve med dette nye udseende, eller man kan supplere sit look med en toupe eller paryk. På den måde kan man føje sin forfængelighed og bedre falde anonymt ind i omgangskredsen, således man slipper for mobning og sladder. Ved at vælge en flot og moderne paryk kan man faktisk begå sig overalt og endda have en selvsikker personlig stil og udstråling.

Fakta om alopecia totalis

Lidelsen alopecia totalis kan lige som de andre former for alopecia ikke helbredes, da hår nu engang ikke starter med at vokse igen. Hårtab kan også være arveligt betinget, og det er hyppigst blandt mænd, men alligevel kommer hele 25 % af kvinderne i løbet af deres liv ud for større eller mindre grad af hårtab, men man ser ikke dette i gadebilledet, da de fleste bruger en smart paryk, der giver dem stil og selvsikkerhed.

Alopeci er en autoimmun sygdom, hvorved immunsystemet fejlagtigt angriber dine egne celler og væv. Heldigvis er sygdommen hverken smertefuld eller skadelig, men mange oplever en psykisk belastning som følge af hårtabet, og sygdommen kan ramme både mænd og kvinder i alle aldre. Lægevidenskaben har ingen entydig forklaring på fænomenet alopecia totalis, men man antager, det skyldes en lokal immunologisk reaktion mod hårsækkene.

Sådan redder man sit look og udstråling

Ved at anskaffe sig en passende toupé eller paryk kan man skabe en moderne stil med et flot look, men det kræver naturligvis en personlig tilretning, så denne form for hår erstatning perfekt passer til netop din hovedbund i både form og størrelse. Man bør kontakte en lokalparykmager, hvor man ofte kan få gratis råd og vejledning til den bedste mulighed for netop din situation. Man kan også finde mere viden om alopecia totalis på Frida Davidsens hjemmeside, da denne butik er specialist i at fremstille parykker og toupéer til alle.

Branchen anbefaler at anvende kunstige parykker af syntetiske fibre til kortvarige formål, mens man ved brug af paryk i flere år bør vælge en paryk af ægte hår. Begge typer parykker er utrolig livagtige og naturtro, men de kunstige parykker har som regel kun en holdbarhed på omkring et år. En paryk kan holde til både vask, hårlak, farvning, og parykker af øgte hår kan endda sættes til flere forskellige typer frisurer, således man kan skifte look efter behov.