Hjemmelavet sushi for børn


Spirit of Life / fredag, marts 6th, 2015

Hjemmelavet sushi

Noget vi er blevet glad for de senere år er hjemmelavet sushi. Vi elsker selvfølgelig også at købe det selv. Men vi sparer en masse penge ved selv at lave det, desuden er det noget hele familien kan være sammen om. Se forslag til hjemmelavet sushi her. 

De små kan være med

Hjemme hos os er alderen ikke et problem, når der skal laves sushi. Jeg har kun en eneste ting at tilføje og det er at maden tilpasses barnet. Fx kunne vores børn nemt få tang galt i halsen. Altså den tang der sidder rundt om sushien. Derfor får de den skåret ud i tern, så de ikke går glip af den gode smag og næring. Desuden har vores børn under 3 år fået skåret agurk og gulerødder ud i mindre stykker end vores større børn, det er mere så de ikke får det galt i halsen. Vi kan godt lide at have de små med i køkkenet, det er nemlig med til at skabe spirit, fællesfølelse og så giver det dem en skøn appetit. Hjemmelavet sushi er derfor ikke bare en luksusret, men også en ting vi kan være fælles om. Jeg koger ris og tilbereder ingredienser og sætter det hele ind på midten af bordet. Vores mindste børn elsker det og de kan sidde og klatte rundt med det som de har lyst. På bordet er et serveringsfad, her kan hver især placere deres færdige sushi. Helt ærligt, jeg er ret overrasket over hvor dygtige ungerne er og så er det jo skønt at se glæden i deres øjne, når de laver deres helt egen sushi.

Hygiejne

Alle får vasket hænder og sprittet hænder inden vi starter på sushi, måske burde i også gøre det derhjemme? Husk endelig at hvis i er lang tid om at lave sushien, så sætte sushien i køleskabet efterhånden som den er færdig. Og har du mange forskell

Billede: avlxyz

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *