Sådan skaber du en Zen have med herregårdssten


Zen / mandag, oktober 6th, 2014

Går du og drømmer om at få din egen Zen have, men mangler du lige det sidste info for at kunne sætte igang? Fortvivl ej her kommer vidunder midlet til at få instant Zen i haven!

Start med at anlægge harmoniske stier i haven

Første skridt mod en Zen have er at anlægge stier, der kan være medvirkende til at give dig ro, og praktisere du Zen meditation kan de også bruges til gående meditation. Ligegyldigt om du har en stor eller lille have er det vigtigt du med fliser får lavet harmoni og kontrast. Har du en lille have er det rigeligt med en lille sti, har du en stor have bør du selvfølgelig også overveje at anlægge en lille bro over noget vand for at få flere slags energi i spil. Herregårdssten er et oplagt valg til belægningen af stien.

Kontraster bidrager til harmonien

Det er ikke sikkert at du ved det, men ifølge Zen teori skabes harmoni gennem kontraster! Du behøver derfor ikke lægge fliserne lige eller symetrisk. Du kan nøjes med at lægge dem med et lille mellemrum imellem og netop derfor er herregårdssten så velegnede. Deres struktur er nemlig som skabt til at lave en havsti, der på samme måde er harmonisk og asymmetrisk.

Hvor skaffer man lettest herregårdssten

Tidligere var det ofte lidt svært at få fat på herregårdssten, men med internettet er det blevet langt, langt letter. Der er efterhånden rigtig mange steder hvor man kan købe og få leveret sten af alle afskygninger. Selv har jeg benyttet mig af Sandgaardbeton til at få leveret herregårdssten, men der er sikkert mange forskellige gode webshops, så led endelig rundt til du finder en pris der passer til dit budget.

Tænger du til inspiration bør du også besøge zen haven i Aarhus. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *