Overtro


Spirit tænketank / tirsdag, januar 27th, 2015

Er du også overtroisk? Hvad skal man bruge sin overtro til og kan den skade eller gavne dig? Læs videre her i artiklen og få lidt input til din overtro og tanker herom.

Overtro og regler

Nogle mennesker er bare almindeligvis overtroiske, gå ikke under en stige, en sort kat der løber over vejen betyder uheld og man skal banke tre gange under bordet. Den slags overtro ser jeg som en helt uskyldig overtro. Dog har jeg lidt svært ved ikke at efterleve reglerne, andre der kender dette? Fx kan jeg få det rigtig dårligt, hvis jeg har set en sort kat løbe henover vejen, jeg ved godt at det ikke er farligt og i vores kvarter, bor rigtig mange med sorte katte som løber frem og tilbage. Det er jo ikke fordi vores område er farligere end andre områder eller fordi der sker flere uheld. Ligeledes er det vel heller ikke sådan at der sker ulykker bare fordi man går under en stige?

Andre slags overtro

Andre slags overtro kan også være selvopfundne regler, de kan godt være svære fordi man som oftest selv er ret overbevist om at de er gældende. Jeg har hørt om folk der opfinder deres egne regler og så tør de ikke bryde dem. Det må være ekstremt anstrengende tiltider.

Når overtro ikke er sjovt længere

Overtro er ikke sjovt længere, når det hindrer en i at leve en helt almindelig og sund hverdag. Lad os tage eksemplerne med ten, fredag den 13. eller fliser med streger. Alle kender disse regler, men det holder os da ikke indenfor en hel dag. Selvom vi skal ind til byen og skal gå på fortove med en masse streger, så forhindrer det os ikke i at gøre det. Heller ikke selv om vi er overtroiske! Hvis man har et usundt forhold til overtro vil man typisk holde sig hjemme fra arbejde fredag den 13. Eller være overbevist om at et uheld sker, fordi man har set en sort kat. Så er overtro ikke sjovt længere.