Fem fede fakta om indendørs luftkvalitet


Spirit tænketank / tirsdag, februar 20th, 2018

Indendørs luftkvalitet får meget opmærksomhed i disse dage, og de fleste af os er enige om, at luften vi trækker vejret gennem er vigtig. Men har du nogensinde tænkt på, hvorfor det er vigtigt? Her er 5 fakta om indendørs luftkvalitet, der forklarer hvorfor det er vigtigt med et godt indeklima.

God indendørs luftkvalitet gør dig klogere

Nå måske ikke ligefrem, men ifølge flere rapporter, herunder sundhed, velvære og produktivitet i kontorer, kan forbedret indendørs luftkvalitet øge produktiviteten med omkring 10%. Andre undersøgelser viser, at skolebørns resultater kan forbedres med så meget som 13%, hvis deres klasseværelser har et godt indeklima. Så mens frisk luft måske ikke gør dig klogere, hjælper det dig med at opnå dit fulde potentiale.

Vi bruger op til 90% af vores tid indendørs

Dette kan virke som en stor andel, men hvis du arbejder på et kontor i 8 timer om dagen og sover 8 timer om natten, er det allerede 67%. Tilføj tid til madlavning, spisning og socialisering og 90% er ikke så overdrevent. Så at sige, at indendørs luftkvalitet er vigtig, er ingen overdrivelse.

Indendørsluften kan være op til 50 gange mere forurenet end udendørsluften

Der er skrevet meget om forurening af vores udendørs luft, og med rette. Vores miljø bør have højeste prioritet. Men vi taler sjældent om forureningen indendørs. Undersøgelser har vist, at indeklimaet på grund af kemikalier, maskiner, stoffer og byggematerialer, der anvendes i vores hjem, kan være 2-50 gange mere forurenet end udendørsluften. Det er tankevækkende!

Vi bruger meget luft

Vi ved, at det, vi sætter ind i vores systemer, har effekt på vores kroppe på godt eller ondt.

Det er en klar tendens, at vi er mere opmærksomme på de ting, vi drikker og spiser. Men har du nogensinde overvejet, hvor meget luft du bruger dagligt? Den generelle regel er, at vi hver dag bruger 1 kilo mad, 3 kilo vand og 30 kilo luft.

Har du ændret din luft i dag?

Ifølge undersøgelsen om minimumsventilation for boligbyggeri i 15 lande er den mest almindelige luftændring pr. time (ACH) 0,5. Det betyder, at halvdelen af ​​indendørsluften skal udskiftes med frisk luft hver time, eller med andre ord at al luft skal udskiftes 12 gange om dagen. Dette er for både bygningens og menneskernes sundhed. Svag luft kan føre til kondens og skimmelsvamp i bygningen og til træthed, hovedpine og problemer med at koncentrere sig. I gamle dage var det ikke et stort problem, men nu med vores øgede fokus på at bygge gode isolerede lufttætte bygninger for at holde energiforbruget nede er det næsten umuligt at nå denne luftkurs uden et velfungerende ventilationssystem.

Lad Nilan forbedre din indendørs luftkvalitet

Vil du gerne sikre dig et godt indeklima, så kan Nilan Comfort 300lr forbedre din luftkvalitet i hjemmet. Nilan Comfort 300lr er et filter, der sørger for at rense den forurenede luft i hjemmet, så du vil opnå større velvære og bevare et godt helbred. Nilan Comfort 300lr kan købes hos Filterhuset, hvor du kan læse meget mere om filtre til huse og ventilationssystemer til hjemmet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *