Sådan sikrer du din data i fremtiden


Spirit of Life / lørdag, september 15th, 2018

Datasikkerhed lyder måske ikke som det mest spændende emne i verden, men der er god grund til at gøre lidt ud af det. Hvordan du bedst passer på din data, hvad enten det er filer eller billeder, er nemlig et top aktuelt emne.

Eksempelvis er forskellige muligheder som et data center kontra online backup i dag meget diskuterede i virksomheder. Som privatperson er det også spændende at overveje, hvordan du effektivt og nemt laver en backup af din computer.

Er du i tvivl om, om du gør dette optimalt for dig netop nu, så læs med i denne artikel.

Hvorfor er det nu lige, at du skal lave backup?

Hvis du én gang har prøvet at miste et USB-stick med familiebilleder, eller at din computer gik ned midt i en vigtig arbejds- eller skoleopgave, så kender du til vigtigheden af at gemme et ekstra sted.

Der findes nemlig ikke noget mere ærgerligt og ubehageligt end at miste mange timers arbejde. Vores data på computeren har på denne måde en stor værdi, og derfor skal vi passe godt på det, da det giver tryghed.

En backup er derfor den ideelle måde for dig at værne om det, du ellers gemmer på din computer. Dette gælder uanset, om du gemmer filer, fotos eller sågar film.

Hvilken backup-løsning er perfekt for dig?

Kaster vi igen et blik på virksomheder, vælger de mellem at have et datacenter eller en online Cloud-løsning, når det kommer til at lave backup. Forskellen er, om filerne gemmes online eller ej.

Du kan på samme måde overveje, om du fx vil benytte en ekstern harddisk til at gemme filer. Dette kan være en fin og effektiv måde at gemme familiefotos, så de er samlet.

Alternativt kan det også være en god og effektiv løsning at lave online backup. Denne mulighed er blevet meget populær, da den bl.a. giver dig mulighed for at nå dine filer fra andre computere eller din smartphone. Samtidig Cloud-løsninger meget nemt køres automatisk, hvilket kan være rigtigt dejligt for dig, da du herved slipper for bekymringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *