Spiritualitet i hverdagen


Generelt / fredag, juli 10th, 2015

Spiritualitet betyder åndelighed, men begrebet er svært at afgrænse, da det inkluderer alt det mentale i vores tilværelse, som er forskelligt for os alle.

Vi er alle spirituelle i en hvis udstrækning, i det vores valg afspejler denne udstrækning af vores spiritualitet. Visse mennesker udviser meget lille grad af spiritualitet, mens andre lever og ånder for dette. Alle troende mennesker er spirituelle, da de tilbeder en kosmisk guddommelighed, som kan være en af de store religionsretninger som kristendom, jødedom, islamisme eller hinduisme, men man kan sagtens leve et spirituelt liv som ikke-troende.

Mange tror på en kosmisk højere bevidsthed med kosmiske energier, som man kan påvirke og udforske med forskellige mentale teknikker. Tankens kraft kan udvikle mirakler, og man kan heale sygdomme og rense en bolig for dårlig energi med de rette teknikker.

 

Spiritualitet er fokusering og koncentration

For at få god kontakt og forståelse for sit eget jeg, så bør man lære at fokusere sin opmærksomhed samt en dyb koncentration om begrebet. Man bør gøre en opgave færdig, før man kaster sig over den næste, og i samvær med andre bør man udvise nærvær i relationer og samspil.

Fokus og koncentration er nøgleordene, og dette medfører ganske enkelt energi koncentreret omkring opnåelsen af et bestemt mål. Hvis man ikke er ordentligt koncentreret, så forstyrrer dette fokus, og energien vil spredes og forsvinde. Når man grundigt lærer teknikker til at beherske denne fokusering og koncentration med, så vil man både kunne opnå en indre ro i sjælen samt klare mange hverdagsproblemer nemt og elegant.

Mange troende anvender dette med succes, idet man med bøn og andagt udviser ydmyghed og forståelse, hvilket kan åbne sindet for åbenbaringer, således man bedre forstår verden omkring sig selv.

Er spiritualitet overtro?

Ateister og ikke-troende kan sagtens pege fingre af spiritualister, og videnskaben hjælper med til denne nedgøring af spiritualismen som ren overtro. Men dette er blot ikke situationen hos de fleste, som alligevel mener, der er mere mellem himmel og jord.

Videnskaben kan ikke forklare alt, så alle mirakler og underlige uforklarlige situationer er blot noget, som videnskaben endnu ikke kan forklare. Alle vores daglige valg afspejler noget spirituelt, da vi har yndlingsfarver, lykketal, healing, tarotkort, astrologi, clairvoyance, akupunktur, reinkarnation, pendulering, pyramideenergi, aura, kanalisering, tankelæsning, hypnose, meditation, yoga og mange andre begreber, som der er delte meninger om, men som alle har et godt greb om visse dele af befolkningen.

Vi kan med andre ord ikke helt bortforklare eller afvise disse begreber som overtro men som en uforklarlig del af virkeligheden, som vi med tiden lærer bedre at forstå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *