Alternativ behandling der virker

Når man står med en kronisk sygdom og sundhedssektoren melder pas, så er der nok mange der forsøger alternativ behandling. Men virker det og hvis det gør hvad virker så. Læs videre og find ud af hvad der virker.

Se en video om alternativ behandling her:

Almindelige behandlingsformer

Nogle meget almindelige alternative behandlingsformer er healing, akupressur, spirituel vejledning og hypnose. Sundhedsstyrelsen har forsøgt at guide forbrugerne i en bestemt retning, blandt andet har de godkendt 8 forskellige behandlingsformer under det man kalder RAB eller SAB. Behandlingsformerne er:

  • Akupunktur
  • Hypnose
  • Kinesiologi
  • Massage
  • Psykoterapi
  • Zoneterapi
  • Body-sds
  • Manuvision

Spørgsmålet er bare om de virker og det kan man jo ikke få afvide blot fordi de er godkendt til RAB og SAB. Men hvad er RAB og SAB så for noget?

RAB

RAB står for registrerede alternative behandlere. Det er med andre ord et slags stempel. Der er altså tale om en beskyttet titel på lige fod med andre beskyttede titler indenfor sundhedsvæsenet. Behandlere der er medlem af dette netværk har alle været igennem et fastsat timetal indenfor uddannelse, etik og god klinisk praksis.

SAB

SAB er en tværfaglig organisation for alternative behandlere. Man betaler altså som behandler et kontingent, som så skulle kunne forsikre dig. Koda / Gramex er betalt via kontingentet. Man kan registrere alle de behandlingsformer man er godkendt til, det vil sige en af de 8 ovenstående.

Hvilken alternativ behandling virker så?

Det er klart at man vil foretrække en alternativ behandler der ved noget om sit felt og som ikke kun praktiserer ud fra eget jeg, så hvis de ikke allerede er læger, psykologer eller sygeplejersker så ville jeg til enhver tid vælge en SAB eller RAB behandler. Men dertil skal siges at garantien for om det virker ikke følger med, her må du bevare en portion sund fornuft. Jeg har fundet en hjemmeside, der måske kan hjælpe dig på vej og den svarer nemlig på spørgsmålet, hvad virker?

Find siden her.